06 and 07 gsxr 600 and 750 issues

bulldogmtx

New member
Sep 5, 2013
7
0
0
33
Lawrence, Kansas
While talking to the guy at the local bike shop after finishing up some work he asked if I had changed my voltage regulator yet. I had no idea but apparently in about 80% of all the 06 and 07 600's and 750's the voltage regular over charges the battery and blows every light on the bike including the led display. I was wondering if any of you had heard of this or experienced it. I thought maybe he was just trying to get me to get some more work done but after a little looking on the internet I found a lot of people that had this problem and suzuki will not recall it so I might be doing this as a preventative measure soon.
 

GixxerGod

Super Moderator
Staff member
Jan 18, 2012
381
14
18
Milton Keynes
I have heard of the Reg/Rec going as Suzuki placed it too close to the front radiator, thus causing it to overheat and fail. The only fix I am aware of is to move it to another location.
 

bulldogmtx

New member
Sep 5, 2013
7
0
0
33
Lawrence, Kansas
The guy at the shop made it sound like it was just the ones suzuki is putting on the bikes? He said after replacing it with a different one that's not from suzuki then there's no longer a problem?
made it sound more like the actual part instead of the location...
 

ian6pot

Super Moderator
Mar 6, 2013
254
0
0
56
Barnsley
I really only have experience with the older bikes but these were never a problem but it was mounted at the rear with good air flow, does this tell you something?
 

bulldogmtx

New member
Sep 5, 2013
7
0
0
33
Lawrence, Kansas
he was making it sound like it was more of a problem with the actual part and not the placement, he said once you got the suzuki reg/rec out of there and put a different one in then the problem is gone and you don't have to worry about it.
 

FINGERBOB

New member
Jul 25, 2014
1
0
0
Hi Newbee here Have just bought a k7 been told by last owner that V regulator has been changed twice before . Gone again And replacement was not Suzuki's own
Have thought of placing in other location.Did you find a fix for this problem cheers guys